pcelica3.jpgmuzicko1.jpg
kviz-300x174.jpg 600295_480171385381489_1828712166_n.jpg

ЗНАШ ЛИ НОТЕ?
ВИОЛИНСКИ КЉУЧ
БАС КЉУЧ

ВИСИБАБА МАЛАКРЦКО ОРАШЧИЋ

external image krcko.jpg
Ljubav je kad se neko voli

Kad sam mali bio
Ja dugo nisam shvatao
Šta je ljubav to
Tata mi je rekao na to:
Ljubav je kad neko voli
Ljubav je kad te neko voli
Ljubav je kad mama voli tatu
Kad seka voli batu.
Ljubav je kad baka voli deku
Kad bata voli seku
Ljubav je kada se vole svi na svetu.
Kad sam bila mala
Ja sam svoju mamu pitala
Šta je ljubav to
Mama mi je rakla na to:

Да научимо нешто ново:
Сер Ендру Лојд Вебер (енгл. Sir Andrew Lloyd Webber, Baron Lloyd-Webber; 22. март 1948) је британски композитор мјузикла, најстарији син Вилијама Лојда Вебера, и брат познатог челисте Џулијана Лојда Вебера. Лојд Вебер је почео да компонује када му је било шест година, а своје дело је први пут објавио са девет.
Лојд Вебер је постигао велики популарни успех, са неколико мјузикала који се изводе више од деценије, како у лондонском Вест Ендутако и на њујоршком Бродвеју. Компоновао је 13 мјузикала, циклус песама, сет варијација, музику за два филма и мису Реквијем. Добитник је бројних признања, укључујући и титулу сера 1992, за чим је уследило перство, седам Тони награда, три Гремија, Оскар, Еми, седам награда Оливије, Златни глобус, и почасти Кенедијевог центра 2006.
Неколико његових песама, посебно "I don't Know How to Love Him" из Исус Христ Суперстара, "Don't Cry for Me, Argentina" из Евите,"Memory" из Мачака, и "The Music of the Night" из Фантома опере су широко снимане и били су хитови ван самих мјзикала. Његова компанија, Really Useful Group, један је од највећих оператера позоришта у Лондону. Продуценти у више крајева Уједињеног Краљевства су припремали продукције, укључујући и нацопналне турнеје, Лојд Веберових мјузикала под лиценцом од ове компаније.Реч валцер потиче од нем. walzen што знаци котрљати, окретати, клизити. Бечки валцер је настао у бечким четвртима и алпским регијамаАустрије. Извори су му у фолклорним плесовима аустријских сељака. Појавио се у 17. веку, а у 18. веку је био масовно прихваћен од аустријског племства. У Енглеској се први записи о валцеру јављају 1801. године, а због строгог енглеског морала, валцер је био прихваћен у споријем и лаганијем ритму. Основни кораци су се лако и брзо учили, па је валцер био изложен критикама дворских мајстора плеса. Такође је био морално криткован због преблизог и присног држања и брзих окрета.

valcer.jpg val1.jpg

Полонеза је пољска стилизована народна игра умереног темпа и троделног ритма. У њима су оживљене успомене на херојску прослост Пољске. Најпопуларнија је полонеза у А-дуру пољског композитора и пијанисте фредерика Шопена и позната је под називом и као тријумфална тј. симболизује пбеду и ослобођење Пољске.
piano.jpgNapolju sneg lagano pada
i Nova godina stize
Deda Mraz sankama juri
mojoj je kuci sve blize
Znam da nam ova seda glava
dolazi bas iz daleka
i da svuda gde god stigne
milion zelja ga ceka
Deda Mraze ti mi donesi
zdravlja , mira i sloge
a paketice kad bude plata
kupice mi mama i tata
Napolju sneg lagano pada
i Nova godina stize
Deda Mraz sankama juri
mojoj je kuci sve blize
Znam da nam ova seda glava
dolazi bas iz daleka
i da svuda gde god stigne
milion zelja ga ceka
Deda Mraze ti mi donesi
zdravlja , mira i sloge
a paketice kad bude plata
kupice mi mama i tata
osmina.jpg cetvrtina.jpg
polovina.jpg cela.jpg
cdura.png


ЧАЈКОВСКИ - ОКТОБАР

ЛАБУД - К.С.САНС

СЛОН - К.С.САНС

ШЕВИНА ПЕСМА - ЧАЈКОВСКИ

АДЕЛИТА - ТАРЕГА

РУСКЕ НАРОДНЕ ПЕСМЕ

ЕРСКО КОЛО